Viza për pushime pune për Kanada

Vancouver Viza për pushime pune si pjesë e programit International Experience Canada (IEC)

Çfarë është viza pushuese kanadeze e punës

Vizë pushimesh pune për Kanada ofron një mundësi emocionuese për të punuar dhe udhëtuar jashtë shtetit. Mund të punoni me kohë të pjesshme, të eksploroni Veriun e Madh të Bardhë dhe të jetoni në disa nga qytetet më të mira të botës si Montreal, Toronto Vancouver. Përvoja Ndërkombëtare Kanada (IEC) u siguron të rinjve që të rrisin rezymenë e tyre me përvojë ndërkombëtare të punës dhe udhëtimit dhe një përvojë për të mbajtur mend.

Viza e Pushimit të Punës është pjesë e Programit Ndërkombëtar të Lëvizshmërisë, i cili lejon punëdhënësit kanadezë të punësojnë punëtorë ndërkombëtarë në baza të përkohshme. Ashtu si programet e tjera të vizave për pushime pune, Viza e Kanadasë për pushime pune është një leje pune e përkohshme e hapur që do të thotë

 • nuk keni nevojë për një ofertë pune paraprakisht për të aplikuar për vizë
 • ju mund të punoni me më shumë se një punëdhënës
Kjo vizë është mjaft e popullarizuar në mesin e udhëtarëve të rinj dhe ju duhet të jeni të moshës 18-35 vjeç për t'u kualifikuar për Working Visa Holiday Canada.
SHENIM: Ndërprerja e moshës për vende të caktuara është 30 vjet.

Kush mund të aplikojë për Vizat e Pushimit të Punës në Kanada?

Më poshtë janë kërkesat minimale të pranueshmërisë.

 • Një pasaportë e vlefshme nga një vend i pranueshëm
 • Mosha ndërmjet 18-35 vjet (ndërprerja është 30 vjet për vende të caktuara)
 • Asnjë vartës
 • $ 2, 500 për të mbuluar shpenzimet fillestare
 • Biletë vajtje-ardhje ose fonde të mjaftueshme për të mbuluar një të tillë
 • Sigurim shëndetsor për kohëzgjatjen e qëndrimit

Vini re se më lart janë kërkesat minimale për t'u kualifikuar dhe nuk garanton që do të ftoheni të aplikoni për vizë kanadeze për pushime pune.

Vendet e pranueshme

Shumë vende si Australia, Austria, Franca, Irlanda, Holanda dhe Mbretëria e Bashkuar kanë marrëveshje me Kanadanë në kuadër të Programit Ndërkombëtar të Lëvizshmërisë. Mbajtësit e pasaportave të vendeve të mëposhtme kanë të drejtë në programin International Experience Canada (IEC).

Si të aplikoni për Vizat e Pushimeve të Punës për Kanada

Viza kanadeze e pushimeve të punës është një vizë jashtëzakonisht e popullarizuar në mesin e udhëtarëve të rinj dhe ka një kuotë fikse për çdo vend në vit. Duke supozuar se keni përmbushur përshtatshmërinë, duhet të kaloni nëpër hapat e mëposhtëm:

 • Hapi 1: Krijoni një profil në internet ku do t'ju bëhen pyetje të bazuara në përshtatshmëri. Pas dorëzimit të profilit, do të jeni në një grup me kandidatë të tjerë nga vendi juaj.
 • Hapi 2: Kjo pasohet nga një short dhe ju prisni një Ftesë për Aplikim (ITA). Me pak fat sapo të merrni ITA, duhet të plotësoni profilin brenda 10 ditëve.
 • Hapi 3: Së fundmi, duhet të paraqisni aplikacionin për Vizë Pushimi për Punë për Kanada brenda 20 ditëve nga ITA.

Klikoni këtu për të mësuar më shumë dhe për të aplikuar për Punë dhe udhëtim në Kanada me IEC

Meqenëse ka kuota e rreptë dhe e kufizuar për shumicën e vendeve, është e domosdoshme që të dorëzoni profilin tuaj sa më shpejt të jetë e mundur. Për shembull, Mbretëria e Bashkuar ka një kuotë prej 5000 për 2021 dhe deri në kohën kur aplikoni mund të jenë të disponueshme vetëm 4000 vende. Nëse jeni mbajtës i pasaportave të ish vendeve të Komonuelthit si Australia, atëherë jeni me fat pasi nuk ka kuotë ose kufi.

Sigurohuni që të kontrolloni shpesh emailet tuaja për të ditur nëse keni marrë ftesë për të aplikuar pasi keni vetëm një numër të caktuar ditësh brenda të cilave duhet të dorëzoni aplikimin tuaj.

Dokumentet dhe provat e kërkuara për aplikimin e vizës

Viza e Pushimit të Punës për Kanada është relativisht e thjeshtë në krahasim me disa viza të tjera.

 • ju kërkohet të ngarkoni një fotografi
 • siguroj çertifikatat e policisë nga të gjitha vendet ku keni kaluar më shumë se 6 muaj që nga ditëlindja juaj e 18-të
 • nga ju gjithashtu mund të kërkohet të ofroni të dhëna biometrike, përfshirë gjurmët elektronike të gishtërinjve në një vend të caktuar në vendin tuaj të lindjes

Vjen në Kanada me një vizë pushimi pune

Ju duhet të merrni një rezultat për aplikimin tuaj për vizë brenda 4-6 javësh nga paraqitja. Pas marrjes së vizës dhe para se të vini në Kanada, është e rëndësishme të mbani në rregull dokumentet e mëposhtme

 • Printo nga letra e konfirmimit të vizave - duhet të jesh në gjendje ta printosh nga faqja në internet ku ke krijuar profilin tënd
 • Prova e sigurimit shëndetësor dhe duhet të jetë e vlefshme për tërë kohëzgjatjen e qëndrimit
 • Kopjet origjinale të certifikatave të policisë
 • Dëshmi e fondeve për të qenë në gjendje të mbani veten
 • Një biletë kthimi ose fonde të mjaftueshme për të qenë në gjendje të blini një të tillë
Në përgjithësi, mbani një kopje të të gjitha dokumenteve që ishin të nevojshme për paraqitjen e aplikimit për Vizat e Pushimeve të Punës.

Ku mund të punoj në një Kanada ndërsa jam në një Vizë Pushimi në Punë?

Meqenëse Viza e Pushimit të Punës është një leje pune e hapur, ju jeni të lirë të punoni për çdo punëdhënës në Kanada. Kanadaja është një vend i madh dhe në varësi të kohës së vitit, ka shumë punë sezonale në Kanada në rajone. Gjatë muajve të verës, ka shumë kërkesa për staf të përkohshëm në resortet e mëdha në natyrë për aktivitetet verore. Shembull, udhëzues dhe instruktorë të kampeve verore.

Në dimër, vendpushimet e skive janë një mekanizëm aktivitetesh dhe ofrojnë pozicione instruktori ose punë në hotel;

Ose gjatë vjeshtës, po kryhet korrje masive në ferma dhe ferma në rajone si Ontario që kanë industri të mëdha për rritjen e frutave.

Për sa kohë është e vlefshme Viza e Punës për Pushime?

Viza e pushimeve të punës është e vlefshme për 12 deri në 24 muaj (23 muaj për vendet e ish-Komonuelthit).


Nëse nuk keni Visa të Punës për Pushime dhe përkundrazi po kërkoni të udhëtoni vetëm në Kanada, atëherë do ta bëni duhet të aplikoni për eTA Kanada Visa. Ju mund të lexoni për Llojet eTA të Kanadasë këtu.

Kontrolloni tuajin kualifikimi për eTA Kanada Visa dhe aplikoni për eTA Canada Visa 72 orë përpara fluturimit tuaj. Qytetarët e Singaporit, Qytetarët Australianë, Qytetarët spanjollë, dhe shtetas lituanez mund të aplikoni në internet për eTA Kanada Visa. Nëse keni nevojë për ndonjë ndihmë ose kërkoni sqarime, duhet të kontaktoni me ne Helpdesk për mbështetje dhe udhëzim.