Viza e Kanadasë për qytetarët e Koresë së Jugut

Viza e Kanadasë nga Koreja e Jugut

Viza e Kanadasë për qytetarët e Koresë së Jugut
Përditësuar më May 14, 2024 | Online Kanada eTA

eTA për qytetarët e Koresë së Jugut

Pranueshmëria e Kanada eTA

 • Mbajtësit e pasaportave të Koresë së Jugut janë të drejtë për të aplikuar për Kanada eTA
 • Koreja e Jugut ishte një nga anëtarët fillestarë të programit eTA të Kanadasë
 • Për të aplikuar për një eTA, shtetasi i Koresë së Jugut duhet të jetë 18 vjeç ose të ketë një prind/kujdestar që të dorëzojë aplikimin në emër të tyre.
 • Mbajtësit e pasaportave të Koresë së Jugut gëzojnë një hyrje të shpejtë dhe pa probleme në Kanada duke përdorur iniciativën e Kanadasë eTA

Karakteristikat e tjera të Kanadasë eTA

 • A Pasaporta biometrike ose një e-Pasaporta nevojitet.
 • ETA e Kanadasë kërkohet vetëm për udhëtime ajrore
 • ETA e Kanadasë kërkohet për vizita të shkurtra biznesi, turistike dhe tranzite
 • Të gjithë mbajtësit e pasaportave duhet të aplikojnë për eTA në Kanada duke përfshirë foshnjat dhe të miturit

Çfarë është eTA e Kanadasë për qytetarët e Koresë së Jugut?

Autorizimi Elektronik i Udhëtimit (ETA) është një sistem i automatizuar i prezantuar nga Qeveria e Kanadasë për të lehtësuar hyrjen të shtetasve të huaj nga vendet e përjashtuara nga viza si Koreja e Jugut në Kanada. Në vend që të merrni një vizë tradicionale, udhëtarët e kualifikuar mund të aplikoni për ETA online, duke e bërë procesin të shpejtë dhe të drejtpërdrejtë. ETA e Kanadasë është e lidhur në mënyrë elektronike me pasaportën e udhëtarit dhe mbetet e vlefshme për një periudhë të caktuar, duke i lejuar ata të hyjnë në Kanada disa herë gjatë vlefshmërisë së saj.

A duhet të aplikojnë qytetarët e Koresë së Jugut për vizë eTA në Kanada?

Qytetarëve të Koresë së Jugut kërkohet të aplikojnë për një eTA të Kanadasë nëse duan të hyjnë në Kanada për vizita që zgjasin deri në 6 muaj. për qëllime të tilla si turizmi, mjekësia, biznesi apo tranziti. Kanada eTA nga Koreja e Jugut nuk është opsionale, por a kërkesë e detyrueshme për të gjithë qytetarët e Koresë së Jugut duke udhëtuar për në Kanada për qëndrime të shkurtra. Përpara se të udhëtojë në Kanada, një udhëtar duhet të sigurohet që vlefshmëria e pasaportës është të paktën tre muaj pas datës së pritshme të nisjes.

Autorizimi Elektronik i Udhëtimit (eTA) shërben si një iniciativë për të forcuar sigurinë dhe për të përmirësuar efikasitetin e sistemit të imigracionit të Kanadasë. Nëpërmjet zbatimit të një procesi paraprak të kontrollit për udhëtarët përpara mbërritjes së tyre, siguria kufitare kanadeze është e autorizuar të identifikojë rreziqet e mundshme dhe të mbrojë kufijtë e tyre.

Informacion i rëndësishëm për qytetarët e Koresë së Jugut

 • Arritja në Kanada me aeroplan? Ju do të duhet të aplikoni për Kanada eTA ose Autorizim Elektronik të Udhëtimit (eTA) nëse jeni duke vizituar Kanadanë apo edhe duke kaluar tranzit përmes një aeroporti kanadez.
 • Hyrja në Kanada me makinë apo mbërritja në një anije? ETA e Kanadasë nuk kërkohet, megjithatë ju duhet të udhëtoni me një të vlefshme dhe aktuale Pasaportë.

A mund të aplikojnë Banorët e Përhershëm të Koresë së Jugut për Kanada eTA?

Banorët e Koresë së Jugut ose Banorët e Përhershëm nuk kanë të drejtë të aplikojnë për Kanada eTA. Ju duhet të jeni shtetas ose shtetas i Koresë së Jugut dhe kështu të zotëroni një koreano-jugor Pasaportë për t'u kualifikuar për Kanada eTA.

Si mund të aplikoj për një vizë kanadeze nga Koreja e Jugut?

Viza Kanadeze për qytetarët e Koresë së Jugut përfshin një formular aplikimi online që mund të plotësohet në vetëm pesë (5) minuta. Është e nevojshme që aplikantët të fusin informacione në faqen e pasaportës së tyre, të dhënat personale, të dhënat e kontaktit të tyre, si e-mail dhe adresën dhe detajet e punësimit. Aplikanti duhet të jetë në gjendje të mirë shëndetësore dhe nuk duhet të ketë histori kriminale.

Viza e Kanadasë për qytetarët e Koresë së Jugut mund të aplikohet online në këtë faqe interneti dhe mund të marrin Vizën e Kanadasë në internet me e-mail. Procesi është jashtëzakonisht i thjeshtuar për qytetarët e Koresë së Jugut. Kërkesa e vetme është të keni një ID Email dhe një kartë krediti ose debiti.

Pas pagesës së suksesshme të tarifës së aplikimit, fillon procesi i aplikimit eTA në Kanada. Pasi të dorëzohet formulari i aplikimit në internet me të gjitha informacionet e nevojshme dhe të verifikohet pagesa, eTA e miratuar për qytetarët e Koresë së Jugut do të dorëzohet në mënyrë elektronike me email.

Në rrethanat e jashtëzakonshme që kërkohet dokumentacion shtesë, aplikanti do të kontaktohet nga autoritetet kanadeze përpara një vendimi përfundimtar për aplikimin eTA.

Pasi të keni paguar tarifat, procesi i aplikimit eTA mund të fillojë. Kanada eTA dërgohet me email. Viza e Kanadasë për qytetarët e Koresë së Jugut do të dërgohet me email, pasi të kenë përfunduar online formularin e aplikimit me informacionin e nevojshëm dhe pasi të jetë verifikuar pagesa në internet me kartë krediti. Në rrethana shumë të rralla, nëse kërkohet dokumentacion shtesë, atëherë aplikanti do të kontaktohet përpara miratimit të eTA të Kanadasë.


Cilat janë kërkesat e vizës eTA Canada për qytetarët e Koresë së Jugut?

Për të hyrë në Kanada, shtetasve të Koresë së Jugut do t'u kërkohet një dokument i vlefshëm Dokument udhëtimi or Pasaportë në mënyrë që të aplikoni për Kanada eTA. Qytetarët e Koresë së Jugut që kanë një Pasaportë të një kombësie shtesë duhet të sigurohen që të aplikojnë me të njëjtën pasaportën me të cilën ata do të udhëtojnë, pasi eTA e Kanadasë do të shoqërohet me pasaportën që u përmend në kohën e aplikacion. Printimi ose paraqitja e dokumenteve në aeroport është e panevojshme pasi Autorizimi Elektronik i Udhëtimit (eTA) është i lidhur në mënyrë elektronike me pasaportën në sistemin e imigracionit në Kanada.

Qytetarët e dyfishtë kanadezë dhe banorët e përhershëm kanadezë nuk kanë të drejtë për eTA të Kanadasë. Nëse keni shtetësi të dyfishtë nga Koreja e Jugut si dhe nga Kanadaja, atëherë duhet të përdorni pasaportën tuaj kanadeze për të hyrë në Kanada. Ju nuk keni të drejtë të aplikoni për Kanada eTA në Korenë tuaj të Jugut Pasaportë.

Aplikantët gjithashtu do të kërkojnë një kartë krediti ose debiti të vlefshme për të paguar për eTA të Kanadasë. Qytetarëve të Koresë së Jugut kërkohet gjithashtu të japin një adresë e vlefshme email, për të marrë eTA të Kanadasë në kutinë e tyre hyrëse të emailit. Do të jetë përgjegjësia juaj të kontrolloni me kujdes të gjitha të dhënat e futura në mënyrë që të mos ketë probleme me Udhëtimin Elektronik të Kanadasë Autoriteti (eTA), përndryshe mund t'ju duhet të aplikoni për një tjetër eTA të Kanadasë.

Sa kohë mund të qëndrojnë qytetarët e Koresë së Jugut në Kanada Visa Online?

Data e nisjes së shtetasit të Koresë së Jugut duhet të jetë brenda 6 muajve nga mbërritja. Mbajtësit e pasaportave të Koresë së Jugut u kërkohet të marrin një Autoritet Elektronik të Udhëtimit të Kanadasë (Kanada eTA) edhe për një kohëzgjatje të shkurtër prej 1 dite deri në 6 muaj. Nëse qytetarët e Koresë së Jugut synojnë të qëndrojnë për një kohë më të gjatë, atëherë ata duhet të aplikojnë për një vizë përkatëse në varësi të rrethanave të tyre. ETA e Kanadasë është e vlefshme vetëm për 5 vjet. Qytetarët e Koresë së Jugut mund të hyjnë disa herë gjatë vlefshmërisë 5 vjeçare të eTA të Kanadasë.

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me eTA Canada Visa

Sa herët mund të aplikojnë qytetarët e Koresë së Jugut për eTA Canada Visa?

Ndërsa shumica e eTA-ve në Kanada lëshohen brenda 24 orëve, këshillohet që të aplikoni të paktën 72 orë (ose 3 ditë) përpara fluturimit tuaj. Meqenëse eTA e Kanadasë është e vlefshme deri në 5 vjet, ju mund të aplikoni eTA në Kanada edhe para se të keni rezervuar fluturimet tuaja si në Në rrethana të rralla, eTA e Kanadasë mund të marrë deri në një muaj për t'u lëshuar dhe mund t'ju kërkohet të jepni dokumente shtesë. Dokumentet shtesë mund të jenë:

 • Një ekzaminim mjekësor - Ndonjëherë kërkohet që të kryhet një ekzaminim mjekësor për të vizituar Kanadanë.
 • Kontrolli i rekordeve penale - Nëse keni një bindje të mëparshme, zyra e vizave kanadeze do t'ju intimojë nëse kërkohet apo jo certifikata e policisë.

Gabimet e zakonshme që duhen shmangur në formularin e aplikimit eTA në Kanada?

Ndërsa Procesi i aplikimit eTA në Kanada është jashtëzakonisht e drejtpërdrejtë, ia vlen të kuptoni kërkesat thelbësore dhe të shmangni gabimet e zakonshme të renditura më poshtë.

 • Numrat e pasaportave janë pothuajse gjithmonë 8 deri në 11 karaktere. Nëse po futni një numër që është shumë i shkurtër ose shumë i gjatë ose jashtë në këtë diapazon, ka shumë të ngjarë që po futni një numër të gabuar.
 • Futni informacion pa viza, hapësira ose karaktere speciale (siç tregohet më poshtë)
 • Një gabim tjetër i zakonshëm është ndërrimi i shkronjës O dhe numrit 0 ose shkronjës I dhe numrit 1.
 • Çështje lidhur me emrin si
  • Emri i plotë: Emri i vendosur në aplikacionin eTA të Kanadasë duhet të përputhet me emrin saktësisht siç është dhënë në Pasaportë. Mund të shikoni Rrip MRZ në faqen tuaj të informacionit të pasaportës për t'u siguruar që keni futur emrin e plotë, duke përfshirë çdo emër të mesëm.
  • Mos përfshini emrat e mëparshëm: Mos përfshini asnjë pjesë të atij emri në kllapa ose emra të mëparshëm. Përsëri, konsultohuni me shiritin MRZ.
  • Emër jo anglisht: Emri juaj duhet të jetë në Anglisht personazhet. Mos përdorni jo anglisht karaktere si alfabetet kineze/hebraike/greke për të shqiptuar emrin tuaj.
  • Mësoni më shumë në Si të vendosni një emër në aplikacionin eTA të Kanadasë
Pasaportë me shirit MRZ

Futni numrin e pasaportës siç tregohet pa hapësira dhe emrin siç është dhënë në shiritin MRZ

Cila është përmbledhja e Kanadasë ETA për qytetarët e Koresë së Jugut?

Viza ETA e Kanadasë për qytetarët e Koresë së Jugut është e vlefshme për arsyet e mëposhtme:

 • Vizitë
 • Vizita e pikave turistike
 • Ngjarjet dhe takimet e biznesit
 • Kalimi ose tranzit nëpërmjet Aeroportit Kanadez
 • Trajtimi mjekësor

Përfitimet e marrjes së eTA në Kanada

 • Viza eTA e Kanadasë është e vlefshme deri në 5 vjet
 • Ai lejon Udhëtime të Shumëfishta në Kanada dhe qëndrime deri në 180 ditë për udhëtim
 • e vlefshme për udhëtime me ajër
 • miratuar në 98% të rasteve brenda një dite
 • nuk kërkon që ju të merrni një vulë në pasaportë ose të vizitoni Ambasadën Kanadeze
 • ju dërgohet në mënyrë elektronike me email në vend të vulës në pasaportë

Aktivitetet për të bërë dhe vendet për të vizituar në Kanada për qytetarët e Koresë së Jugut

 • Casa Loma, Toronto
 • Habitat 67, Montreal, Québec
 • L'Anse Aux Meadows, Saint Lunaire-Griquet, Newfoundland dhe Labrador
 • Shtëpia e Kukullave të Çmendura të Leslieville, Toronto, Ontario
 • Koleksioni Merril i Trillimeve Shkencore, Spekulimeve dhe Fantazisë, Toronto, Ontario
 • Ujëvarat e Niagaras, Ontario
 • Udhëtoni në rrugën e Farit, Nova Scotia
 • Lundrim në pasazh brenda, ishulli Vancouver
 • Eksploroni Ndikimin Francez, Qyteti i Kebekut
 • Kulla CN, Toronto
 • Parajsa për fotografët, Liqeni Maligne, Parku Kombëtar Jasper

Ambasada e Republikës së Koresë në Kanada

Adresa

150 Boteler Street, Ottawa, Ontario, K1N 5A6 Kanada

Numri telefonit

+ 1-613-244-5010

faks

-

Ju lutemi aplikoni për një aplikim eTA në Kanada 72 orë përpara fluturimit tuaj për në Kanada.