Visa Kanadeze për Qytetarët Francezë

Viza e Kanadasë nga Franca

Visa Kanadeze për Qytetarët Francezë
Përditësuar më May 14, 2024 | Online Kanada eTA

eTA për qytetarët francezë

Pranueshmëria e Kanada eTA

 • Mbajtësit e pasaportave franceze janë të drejtë për të aplikuar për Kanada eTA
 • Franca ishte një nga anëtarët fillestarë të programit eTA të Kanadasë
 • Për të aplikuar për një eTA, shtetasi francez duhet të jetë 18 vjeç ose të ketë një prind/kujdestar që të dorëzojë aplikimin në emër të tyre.
 • Mbajtësit e pasaportave franceze gëzojnë një hyrje të shpejtë dhe pa probleme në Kanada duke përdorur iniciativën e Kanadasë eTA

Karakteristikat e tjera të Kanadasë eTA

 • A Pasaporta biometrike ose një e-Pasaporta nevojitet.
 • ETA e Kanadasë kërkohet vetëm për udhëtime ajrore
 • ETA e Kanadasë kërkohet për vizita të shkurtra biznesi, turistike dhe tranzite
 • Të gjithë mbajtësit e pasaportave duhet të aplikojnë për eTA në Kanada duke përfshirë foshnjat dhe të miturit

Çfarë është Kanadaja eTA për qytetarët francezë?

Autorizimi Elektronik i Udhëtimit (ETA) është një sistem i automatizuar i prezantuar nga Qeveria e Kanadasë për të lehtësuar hyrjen të shtetasve të huaj nga vendet e përjashtuara nga viza si Franca për në Kanada. Në vend që të merrni një vizë tradicionale, udhëtarët e kualifikuar mund të aplikoni për ETA online, duke e bërë procesin të shpejtë dhe të drejtpërdrejtë. ETA e Kanadasë është e lidhur në mënyrë elektronike me pasaportën e udhëtarit dhe mbetet e vlefshme për një periudhë të caktuar, duke i lejuar ata të hyjnë në Kanada disa herë gjatë vlefshmërisë së saj.

A duhet të aplikojnë qytetarët francezë për vizë eTA në Kanada?

Qytetarëve francezë u kërkohet të aplikojnë për një eTA të Kanadasë nëse duan të hyjnë në Kanada për vizita që zgjasin deri në 6 muaj. për qëllime të tilla si turizmi, mjekësia, biznesi apo tranziti. Kanada eTA nga Franca nuk është fakultative, por a kërkesë e detyrueshme për të gjithë qytetarët francezë duke udhëtuar për në Kanada për qëndrime të shkurtra. Përpara se të udhëtojë në Kanada, një udhëtar duhet të sigurohet që vlefshmëria e pasaportës është të paktën tre muaj pas datës së pritshme të nisjes.

Autorizimi Elektronik i Udhëtimit (eTA) shërben si një iniciativë për të forcuar sigurinë dhe për të përmirësuar efikasitetin e sistemit të imigracionit të Kanadasë. Nëpërmjet zbatimit të një procesi paraprak të kontrollit për udhëtarët përpara mbërritjes së tyre, siguria kufitare kanadeze është e autorizuar të identifikojë rreziqet e mundshme dhe të mbrojë kufijtë e tyre.

Informacion i rëndësishëm për qytetarët e Francës

 • Arritja në Kanada me aeroplan? Ju do të duhet të aplikoni për Kanada eTA ose Autorizim Elektronik të Udhëtimit (eTA) nëse jeni duke vizituar Kanadanë apo edhe duke kaluar tranzit përmes një aeroporti kanadez.
 • Hyrja në Kanada me makinë apo mbërritja në një anije? ETA e Kanadasë nuk kërkohet, megjithatë ju duhet të udhëtoni me një të vlefshme dhe aktuale Pasaportë.

A mund të aplikojnë Banorët e Përhershëm të Francës për Kanada eTA?

Banorët francezë ose rezidentët e përhershëm nuk kanë të drejtë të aplikojnë për eTA të Kanadasë. Ju duhet të jeni shtetas ose shtetas i Francës dhe kështu të keni një francez Pasaportë për t'u kualifikuar për Kanada eTA.

Si mund të aplikoj për një vizë kanadeze nga Franca?

Visa e Kanadasë për qytetarët francezë përmban një formular aplikimi online që mund të plotësohet në vetëm pesë (5) minuta. Është e nevojshme që aplikantët të fusin informacione në faqen e pasaportës së tyre, të dhënat personale, të dhënat e kontaktit të tyre, si e-mail dhe adresën dhe detajet e punësimit. Aplikanti duhet të jetë në gjendje të mirë shëndetësore dhe nuk duhet të ketë histori kriminale.

Viza e Kanadasë për shtetasit francezë mund të aplikohet online në këtë faqe interneti dhe mund të merrni Vizën e Kanadasë në internet me e-mail. Procesi është jashtëzakonisht i thjeshtuar për qytetarët francezë. Kërkesa e vetme është të keni një ID Email dhe një kartë krediti ose debiti.

Pas pagesës me sukses të tarifës së aplikimit, fillon procesi i aplikimit eTA në Kanada. Pasi të dorëzohet formulari i aplikimit online me të gjitha informacionet e nevojshme dhe të verifikohet pagesa, eTA e miratuar për qytetarët francezë do të dorëzohet në mënyrë elektronike me email.

Në rrethanat e jashtëzakonshme që kërkohet dokumentacion shtesë, aplikanti do të kontaktohet nga autoritetet kanadeze përpara një vendimi përfundimtar për aplikimin eTA.

Pasi të keni paguar tarifat, procesi i aplikimit eTA mund të fillojë. Kanada eTA dërgohet me email. Viza e Kanadasë për shtetasit francezë do të dërgohet me email, pasi të kenë përfunduar online formularin e aplikimit me informacionin e nevojshëm dhe pasi të jetë verifikuar pagesa në internet me kartë krediti. Në rrethana shumë të rralla, nëse kërkohet dokumentacion shtesë, atëherë aplikanti do të kontaktohet përpara miratimit të eTA të Kanadasë.


Cilat janë kërkesat e vizës eTA Canada për qytetarët francezë?

Për të hyrë në Kanada, shtetasve francezë do t'u kërkohet një dokument i vlefshëm Dokument udhëtimi or Pasaportë në mënyrë që të aplikoni për Kanada eTA. Qytetarët francezë që kanë një Pasaportë të një kombësie shtesë duhet të sigurohen që të aplikojnë me të njëjtën pasaportën me të cilën ata do të udhëtojnë, pasi eTA e Kanadasë do të shoqërohet me pasaportën që u përmend në kohën e aplikacion. Printimi ose paraqitja e dokumenteve në aeroport është e panevojshme pasi Autorizimi Elektronik i Udhëtimit (eTA) është i lidhur në mënyrë elektronike me pasaportën në sistemin e imigracionit në Kanada.

Qytetarët e dyfishtë kanadezë dhe banorët e përhershëm kanadezë nuk kanë të drejtë për eTA të Kanadasë. Nëse keni shtetësi të dyfishtë nga Franca si dhe nga Kanadaja, atëherë duhet të përdorni pasaportën tuaj kanadeze për të hyrë në Kanada. Ju nuk keni të drejtë të aplikoni për Kanada eTA në Francën tuaj Pasaportë.

Aplikantët gjithashtu do të kërkojnë një kartë krediti ose debiti të vlefshme për të paguar për eTA të Kanadasë. Qytetarëve francezë kërkohet gjithashtu të japin një adresë e vlefshme email, për të marrë eTA të Kanadasë në kutinë e tyre hyrëse të emailit. Do të jetë përgjegjësia juaj të kontrolloni me kujdes të gjitha të dhënat e futura në mënyrë që të mos ketë probleme me Udhëtimin Elektronik të Kanadasë Autoriteti (eTA), përndryshe mund t'ju duhet të aplikoni për një tjetër eTA të Kanadasë.

Sa kohë mund të qëndrojnë qytetarët francezë në Kanada Visa Online?

Data e nisjes së shtetasit francez duhet të jetë brenda 6 muajve nga mbërritja. Mbajtësve të pasaportës franceze u kërkohet të marrin një Autoritet Elektronik të Udhëtimit të Kanadasë (Canada eTA) edhe për një kohëzgjatje të shkurtër prej 1 dite deri në 6 muaj. Nëse shtetasit francezë synojnë të qëndrojnë për një kohë më të gjatë, atëherë ata duhet të aplikojnë për një vizë përkatëse në varësi të rrethanave të tyre. ETA e Kanadasë është e vlefshme vetëm për 5 vjet. Qytetarët francezë mund të hyjnë disa herë gjatë vlefshmërisë 5 vjeçare të eTA të Kanadasë.

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me eTA Canada Visa

Sa herët mund të aplikojnë qytetarët francezë për vizë eTA Kanada?

Ndërsa shumica e eTA-ve në Kanada lëshohen brenda 24 orëve, këshillohet që të aplikoni të paktën 72 orë (ose 3 ditë) përpara fluturimit tuaj. Meqenëse eTA e Kanadasë është e vlefshme deri në 5 vjet, ju mund të aplikoni eTA në Kanada edhe para se të keni rezervuar fluturimet tuaja si në Në rrethana të rralla, eTA e Kanadasë mund të marrë deri në një muaj për t'u lëshuar dhe mund t'ju kërkohet të jepni dokumente shtesë. Dokumentet shtesë mund të jenë:

 • Një ekzaminim mjekësor - Ndonjëherë kërkohet që të kryhet një ekzaminim mjekësor për të vizituar Kanadanë.
 • Kontrolli i rekordeve penale - Nëse keni një bindje të mëparshme, zyra e vizave kanadeze do t'ju intimojë nëse kërkohet apo jo certifikata e policisë.

Gabimet e zakonshme që duhen shmangur në formularin e aplikimit eTA në Kanada?

Ndërsa Procesi i aplikimit eTA në Kanada është jashtëzakonisht e drejtpërdrejtë, ia vlen të kuptoni kërkesat thelbësore dhe të shmangni gabimet e zakonshme të renditura më poshtë.

 • Numrat e pasaportave janë pothuajse gjithmonë 8 deri në 11 karaktere. Nëse po futni një numër që është shumë i shkurtër ose shumë i gjatë ose jashtë në këtë diapazon, ka shumë të ngjarë që po futni një numër të gabuar.
 • Futni informacion pa viza, hapësira ose karaktere speciale (siç tregohet më poshtë)
 • Një gabim tjetër i zakonshëm është ndërrimi i shkronjës O dhe numrit 0 ose shkronjës I dhe numrit 1.
 • Çështje lidhur me emrin si
  • Emri i plotë: Emri i vendosur në aplikacionin eTA të Kanadasë duhet të përputhet me emrin saktësisht siç është dhënë në Pasaportë. Mund të shikoni Rrip MRZ në faqen tuaj të informacionit të pasaportës për t'u siguruar që keni futur emrin e plotë, duke përfshirë çdo emër të mesëm.
  • Mos përfshini emrat e mëparshëm: Mos përfshini asnjë pjesë të atij emri në kllapa ose emra të mëparshëm. Përsëri, konsultohuni me shiritin MRZ.
  • Emër jo anglisht: Emri juaj duhet të jetë në Anglisht personazhet. Mos përdorni jo anglisht karaktere si alfabetet kineze/hebraike/greke për të shqiptuar emrin tuaj.
  • Mësoni më shumë në Si të vendosni një emër në aplikacionin eTA të Kanadasë
Pasaportë me shirit MRZ

Futni numrin e pasaportës siç tregohet pa hapësira dhe emrin siç është dhënë në shiritin MRZ

Cila është përmbledhja e Kanadasë ETA për qytetarët francezë?

Viza ETA e Kanadasë për shtetasit francezë është e vlefshme për arsyet e mëposhtme:

 • Vizitë
 • Vizita e pikave turistike
 • Ngjarjet dhe takimet e biznesit
 • Kalimi ose tranzit nëpërmjet Aeroportit Kanadez
 • Trajtimi mjekësor

Përfitimet e marrjes së eTA në Kanada

 • Viza eTA e Kanadasë është e vlefshme deri në 5 vjet
 • Ai lejon Udhëtime të Shumëfishta në Kanada dhe qëndrime deri në 180 ditë për udhëtim
 • e vlefshme për udhëtime me ajër
 • miratuar në 98% të rasteve brenda një dite
 • nuk kërkon që ju të merrni një vulë në pasaportë ose të vizitoni Ambasadën Kanadeze
 • ju dërgohet në mënyrë elektronike me email në vend të vulës në pasaportë

Aktivitetet për të bërë dhe vendet për të vizituar në Kanada për qytetarët francezë

 • Cheltenham Badlands, Caledon, Ontario
 • Vizitoni Parkun Kombëtar Grasslands, Saskatchewan
 • Hotel de Glace, Saint-Gabriel-de-Valcartier, Québec
 • Hike Marble Canyon, Parku Kombëtar Kootenay, Kolumbia Britanike
 • Hotel Banff Springs, Banff, Alberta
 • Merrni një turne me karrocë Kingston, Kingston, Ontario
 • Gëzoni ushqim meksikan në Aylmer,
 • Gjeni farin në preri, Saskatchewan
 • Shkoni Tidal Bore Rafting, Nova Scotia
 • Drejtohuni për në Tofino, ishullin Vancouver
 • Kanoe në Emerald Lake, British Columbia

Ambasada Franceze në Kanada

Adresa

42 Drive Sussex, Ottawa, ON K1M 2C9

Numri telefonit

+ 1-613-789-1795

faks

1-613-562 3735-

Ju lutemi aplikoni për një aplikim eTA në Kanada 72 orë përpara fluturimit tuaj për në Kanada.